Ναύπακτος
Εικόνες για όλες τις διαθέσεις.

Τρία χιλιόμετρα από το συγκρότημα βρίσκεται μία από τις αρχαιότερες πόλεις-λιμάνια στην Ελλάδα, η γραφική Ναύπακτος. Σπάνιο πλεονέκτημά της περιοχής είναι ότι έχει διατηρίσει την τοπική κουτούρα της και δεν έχει αφήσει τη συνεχή εξέλιξη να αλλοιώσει το χρώμα της. Παράδειγμα, το χαρακτηριστικό κάστρο βενετσιάνικου ρυθμού στην παλιά πόλη που είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα στα Βαλκάνια.

Επίσης, είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα που προσφέρουν αμέτρητεσ επιλογές ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων όλο τον χρόνο. Το χειμώνα, rafting στον Εύηνο και σκι, αφού η περιοχή και ειδικότερα το συγκρότημα βρίσκεται ανάμεσα στα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού και Καλαβρύτων.

Όσο για το καλοκαίρι, στις προστατευμένες και καθαρές θάλασσες της Ναυπάκτου πάρα πολλοί παραθεριστές επιδίδονται ανεπιφύλακτα σε θαλάσσια sports και ειδικά σε καταδύσεις. Ακόμα, το ψάρεμα, η πεζοπορία και η ιστιοπλοΐα είναι δραστηριότητες ευρείας προτίμησης. Με το μπάνιο όμως, την ηλιοθεραπεία στις πανέμορφες αμμώδεις και πετρώδεις παραλίες, αλλά και τα χόμπι ανοίγει η όρεξη και όταν η ιερή ώρα του φαγητού έρχεται, όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουν πολλές και άριστες επιλογές, αφού τα εστιατόρια και οι πολυάριθμες ταβέρνες της Ναυπάκτου διακρίνονται για τα θαλασσινά τους.

Ούτε όμως οι λάτρεις της νυχτερινής ζωής μένουν παραπονεμένοι μιας και τα μπαράκια για όλες τις διαθέσεις και τις μουσικές προτιμήσεις ξεπερνούν τα εκατό. Αυτό είναι και το καταπληκτικό με την περιοχή, ότι μπορεί να προσφέρει και την ηρεμία, αλλά και τη διασκέδαση που μπορεί να αποζητήσετε, κάνοντάς την άκρως ελκυστική για εσάς που απεχθάνεστε τη μονοτονία και ξέρετε να χαίρεστε τη ζωή σας στο έπακρο.